• +31634735752
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vr: 10:00 - 22:00

Joram Peters

Joram PaulaMijn naam is Joram Peters, ben getrouwd met Paula Peters-Kersten en ben eigenaar van het bedrijf Peters Geluidtechniek Nederland.

Naast mijn passie voor geluid heb ik jaren lang een webdesignbureau gehad. Toen de gezondheid van mijn vader het in de steek liet, moest ik kiezen om of door te gaan met mijn webdesignbureau of het bedrijf van mijn vader over te nemen.

Ik heb in 1990 mijn LTS diploma "Elektrotechniek" gehaald en in 1994 mijn MBO diploma "Elektrotechniek". In 1994 en 1995 heb ik prive een opleiding gevolgd "Geluidstechnicus / assistent opnametechnicus" om mijn praktijkervaring te ondersteunen, waar ik tot op de dag van vandaag nog voordelen bij heb.

Het vak "Traject-geluidstechnicus" 1.0

Ik heb het vak "Traject-geluidtechnicus" mijzelf aangeleerd en heb ik daar ook een heel eigen (afwijkende) visie op. Hiervoor bestaat niet echt een opleiding, omdat het een heel ander vak is dan het uitversterken van bands en artiesten. In vele ogen is het uitversterken van bands en artiesten een veel mooier vak en is "het aan elkaar knopen van luidsprekers met 100Volt een makkelijker vak".

Dat klopt ! Het zomaar aan elkaar knopen van 100Volt luidsprekers, een CDtje opzetten en een microfoonkanaal open zetten is niet echt moeilijk, maar dat is wat andere bedrijven vaak doen, wij doen het anders en daarom hebben wij het zo ontzettend druk.

Mijn vak "Traject-geluidstechnicus" 2.0

Vroeger was het inderdaad een casettedeck aanzetten, de microfoon uitdelen en wachten tot het evenement afgelopen is, maar die tijd is veranderd. Er zijn nog steeds bedrijven die onveranderd door gaan met de manier van voor 2000, onder het motto "Wat goed is moet je niet veranderen".

Zolang de organisaties niet op zoek zijn naar iets anders is dat geen probleem maar wil je mee met de tijd en wil je de mooiste, grootste en leukste evenementen uit de pap, dan is er echt meer nodig om op te vallen en gekozen te worden.

Gelukkig heb ik de hoofdprijs uit de loterij en werkt mijn vrouw hard mee in het bedrijf. Dat geeft mij ontzettend veel bewegingsvrijheid en zij is ook mede verantwoordelijk voor het succes van het bedrijf. In de meeste gevallen is zijn zelfs de klantvriendelijkheid en het gezicht van het bedrijf door koffie, thee en frisdrank te schenken en washandjes met waterflesjes uit te delen bij de huldigingen. Ik ben op dat moment maar die jongen die "een beetje regelt dat het geluid het doet" :-)

Ik hou van techniek, kan met alle PC's op Windows & MAC overweg en hou van Apple iPhones, Tablets, Macbooks, Apple TV's, etc. Niks is mij te gek en thuis bedien ik met de iPhone het licht, de TV en de muziek. Zelfs als ik van huis ben krijg ik een melding dat er iemand door mijn achtertuin loopt en kan ik even kijken op de iPhone wie het is, JA ik kan zelfs iets zeggen door de telefoon en dat is dan hoorbaar in de tuin. Ik hou van techniek en dat is ook perfect te combineren met mijn bedrijf. Op de evenementen bedien ik mijn digitale mixer met de iPad en met diezelfde iPad bedien ik de muziek, speel ik tunes af bij premiespurts en de laatste ronde en kleur ik de huldiging in met tunes en special effects. Iets wat ontzettend gewardeerd wordt door organisaties.

Mijn bedrijfsvisie

Techniek en emotie is een absoluut belangrijke factor in het bedrijf en de sportwereld. Emotie en beleving is al lang niet meer alleen bij een popconcert, maar ook de sportwereld. Organisaties kampen met steeds meer teruglopende aantallen bezoekers en combineren sportevenementen steeds meer met andere evenementen, om het zo aantrekkelijk en leuk te houden voor de bezoekers.

M.b.t. geluid, welke voor sommige organisaties nog steeds de sluitpost is, is geluid juist net zo belangrijk als de aankleding van het evenement. Geluid, spraak, muziek en beleving zijn emotie en zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden voor een goed en succesvol evenement.

Het plaatsen van BOSE luidsprekers op de juiste plek, zodat de microfoon niet rondzingt, maar wel duidelijk hoorbaar is voor het publiek en het opstarten van de juiste muziek en de juiste tunes op het juiste moment, geven het evenement meerwaarde. Mensen die zeggen "dat valt wel mee" die zijn nog nooit op zo'n evenement geweest en kennen het woord "beleven" niet.

De kracht van Peters Geluidtechniek Nederland

Ik ben ontzettend goed in visualiseren, het oplossen van situaties welke nog moeten plaatsvinden en het indelen van trajecten met geluid terwijl de locatie nog leeg is en het evenement nog moet plaatsvinden.

Door de jarenlange ervaring bij amateur sportwedstrijden en 's lands grootste wielersportevenementen, ben ik ontzettend goed in het "zien van geluid". Bij het staan op locatie, het aanhoren van de plannen van de organisatie kan ik een beeld vormen en weet dan ook hoe het geluid zich gedraagd op die locatie, afhankelijk van gebouwen, straten, open ruimtes, etc.
Op de dag zelf, als het evenement plaats vindt, loop ik vaak in het begin rond en leer ik van mijzelf. Nagaan of de gedachtes kloppen hoe het geluid zich voortplant, daar leer je ontzettend veel van.

Waar geluidtechnici bij het uitversterken van bands en artiesten vaak met de apparatuur tussen het publiek staan, liefst recht voor het podium, loop ik rond op het parkoers en luister ik of het niet alleen bij de start/finish goed klinkt, maar ook achter op het parkoers. Is de spraak goed te verstaan, is er niet te veel galm, is de muziek goed in verhouding tot de spraak, etc, etc.

0x
BOSE 402's
0x
BOSE 802's
0Watt
aan 100Volt versterkers
0mtr
luidsprekerkabel

PETERS GELUIDTECHNIEK NEDERLAND

PROFESSIONALS IN BOSE GELUID-/OMROEPINSTALLATIES

Telfoon

Joram Peters: +31(0)6 347 357 52
Paula Peters: +31(0)6 12 18 50 57
WhatsApp: +31(0)6 347 357 52

Adres

Groene Heuvels 135
6644KX Ewijk
Nederland
Route berekenen naar dit adres

Kamer van koophandel

- KVK 70935882
- Vestigingsnr. 000008286604

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 10:00 - 22:00
Zaterdag & Zondag: 10:00 - 20:00